Dejan Ristić, direktor kompanije JUGOTEX

među pet najuspešnijih preduzetnika u Srbiji u 2016. 

 

Revizorsko-konsultantska kompanija EY (Ernst&Young) sprovela je, petu godinu za redom, konkurs za izbor preduzenika godine u Srbiji. Dejan Ristić, vlasnik i direktor kompanije JUGOTEX, zahvaljujući svojim menadžerskim veštinama i ličnim kvalitetima, iz godine u godinu ostvaruje odlične poslovne rezultate na svim poljima, što je i bio razlog da se nađe na listi od pet najuspešnijih menadžera u Srbiji u 2016. godini.

Poseban kvalitet i značaj ovoj nagradi daje i činjenica da odluku o EY Preduzetnik godine donosi nezavisni žiri koji čine prethodni pobednici programa – iskusni poslovni lideri koji umeju da prepoznaju nove lidere i njihove uspehe, kao i stručnjaci za preduzetništvo iz akademskih i drugih krugova. Nezavisni žiri donosi odluku zasnovanu na globalno utvrđenim kriterijumima koji osim opštih uslova, da kandidat mora da bude zaslužan za iskazani poslovni uspeh svog preduzeća i da je na menadžerskoj funkciji najmanje dve godine, uključuju i:

preduzetnički duh

inovativnost

strateško usmerenje

finansijske pokazatelje

nacionalni ili regionalni domet

individualnu i korporativnu odgovornost.

Inače, nagrada EY Preduzetnik godine organizuje se u više od 150 gradova i gotovo 60 zemalja širom sveta. Postoji već 30 godina, a u Srbiji je prvi put ustanovljena 2012. godine. Ova prestižna svetska nagrada doprinosi afirmaciji najboljih domaćih preduzetnika i pruža im mogućnost da stanu rame uz rame sa najboljima iz celog sveta.

5555

1141

Kako je 2017. godinu JUGOTEX započeo sa dobrim poslovnim aranžmanima i partnerstvom sa prestižnim ino kompanijama sigurni smo da će iduće godine Dejan Ristić, direktor i vlasnik kompanije biti nosilac prestižnog priznanja Preduzenik 2017. godine u Srbiji.